woensdag 17 september 2008

Dag trippers...!

... Wij zijn trippers van het eerste uur!
Na het ietwat droevig afscheid van Can Tho en onze vriendjes daar, zijn we richting ho chi minh city - hcmc - getrokken met de bus. Daar werden we opgevangen door Duc, een architect die we de allereerste dag van ons verblijf in vietnam hadden leren kennen, maar waarvan we eigenlijk niet meer wisten hoe hij eruitzag :-) altijd spannend, maar we herkenden hem snel in zijn arsenal-outfit. Na een uitgebreide drink-lunch - we worden echte vietnamezen - moest hij gaan voetballen en zijn wij de stad ingetrokken. Ons hotel was een gezellig guesthouse bij een dame die vloeiend frans sprak. Heel veel trappen maar het zicht vanop het balkon was de moeite waard, net als het ontbijt smorgens met verse broodjes en confituur. Nu we het toch over eten hebben, savonds zijn we gaan eten in de "barbecue garden", gezellig concept: vleesjes en groenten bakken op een ronde plaat in het midden van de tafel. De vietnamezen konden het ook wel smaken want een uur later zat de tent stampvol. Na een regenpauze was het tijd om even decadent te doen! Op aanraden van kelly en de hanoi girls zijn we er eentje gaan drinken op het dakterras van het sheraton hotel. 23e verdieping en prachtig zicht over de verlichte stad! De moeite!
Maadag heeft Duc ons rondgeleid naar 2 projecten....in een wagen met prive-chauffeur en geblindeerde ruiten. We voelden ons een voormiddag VIP. Bij de lunch mochten we kennismaken met Duc zijn liefje en Benoit, een brusselaar die al 8 maand in vietnam werkt als architect. Heel gezellig en heerlijk eten!
Na de middag nog een laatste zoektocht naar een specifieke kaart van ons studiegebied. Met Duc zou het beter gaan...dachten we. Na 3 nutteloze bureaubezoeken kwamen we uiteindelijk ergens terecht waar ze ons na heel lang zoeken en zuchten toch konden helpen... heel last-minute want we moesten om 17u ons vliegtuig halen naar Hue.
Vlucht vlekkeloos verlopen en savonds de hanoi girls - ingrid, an en valerie - ontmoet in ons hotel. Ook hier een heel tof terras-balkon voor ons vijf waar we smorgens gezellig ontbijten.
Gisteren de oude stad bezocht en vandaag een boottrip op de Perfume River! Morgenvroeg vertrekken we met de bus naar Hoi An. Trippen, trippen en nog eens trippen!

Fotos zijn voor later, we zitten op de collectieve hotel-pc!
Groetjes uit Centraal-Vietnam!

Geen opmerkingen: