maandag 29 september 2008

Long time no see

... het is lang geleden, maar hier volgt dan eindelijk een reis-update!

De trip naar Sapa was geweldig. Met de nachttrein kwamen we moe maar vol verwachtingen aan 's morgens heel vroeg. Onze gids, May Pham, stond ons op te wachten. Een heel vrolijk meisje, om niet te zeggen een giecheltrien, maar ongetwijfeld de tofste gids die we al hebben gehad! Gelukkig maar, want het was voor de volle 3 dagen...


Het begon veelbelovend, met een wandeltocht door de bergen. Langs oogverblindende (rijst)landschappen trokken we naar onze 'homestay', een huisje in de bergen waar we bij de 'locals' de nacht mochten doorbrengen. Afgelegen, gezellig en met een prachtig uitzicht vanop het terras waar we lunch en avondmaal geserveerd kregen van de vrouwen des huizes. 's Avonds kregen we de kans een 'herbal bath' te nemen (in een veel te kleine ton) en tegen een brokje Vietnamese cultuur zeggen wij geen nee.


De komende dagen bestonden hoofdzakelijk uit wandeltochten doorheen de bergen, langs dorpjes en uitgestrekte rijstvelden. In het stadje Sapa verbleven we in het Royal View Hotel (was voor ons geregeld in de formule van het reisagentschap) en het had zijn naam niet gestolen! Kamer met balkon en ontbijten met zicht op de vallei! Veel beter zou het niet worden :-)
We waren dan ook blij dat Sapa ons laatste grote tripje was in Vietnam, zeker een van de hoogtepunten!



De nachttrein bracht ons terug naar Hanoi, waar An, Ingrid en Valerie terug naar hun 'huisjes' trokken en wij op zoek gingen naar een hotelletje. Pal in de oude wijk en met bedden van 2.20m!! Wat wil een mens nog meer?
Een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Vietnamese hoofdstad!
De meisjes namen ons mee op een culinaire meerdaagse, poets wederom poets na onze rondleiding in Can Tho!
Zaterdagavond eerst gezellig gedineerd met ons vijven en Linh en zijn vrouw, en daarna naar de karaoke! Lachen, gieren, brullen. Jullie moeten weten, dat is hier compleet in. En dus konden wij het land niet verlaten zonder eens meegekweeld te hebben op golden oldies!

Zondag ons allerlaatste (snif) tripje gemaakt naar de Perfume Pagoda. Een dagtripje met veel bus- en bootgereis en een fikse klimtocht bij helse temperaturen. Zweeeeeeeeeeeten. En we zijn nochtans al het een en ander gewoon hier... Fijn detail: 2 Belgen als groepsgenoten.

Vandaag zijn A, I en V naar huis vertrokken en zo wordt ook voor ons het besef met de dag groter dat het hier bijna afgelopen is... Nog 2 dagen resten ons in Hanoi, we maken er het beste van en brengen soeveniertjes mee voor wie braaf is geweest!
Morgen gaan we nog mee de verjaardag vieren van een vietnamese, een vriendin van een vriendin van....!

Geen opmerkingen: